Tótvázsony

Polgárőrség

A Tótvázsonyi Polgárőr Egyesület
 
Egyesületünk célja a bűncselekmények megelőzése és a vagyonvédelem a rend fenntartása, a lakosság biztonságérzetének növelése. Ezen célok megvalósítása érdekében, az évek folyamán a következő tevékenységeket végeztük:
Főbb tevékenységünket, a járőrözést általában az éjszakai órákban végezzük, de nappal is aktívak vagyunk. Figyelő szolgálatot végzünk. Szolgálati időnk alatt a teljes települést bejárjuk, nemcsak Tótvázsony utcáit, hanem az ipari területeket, Tótvázsonyhoz közeli szőlőterületeket /Kis-Gella, Papok borozója, Nagy-Gella/ és a Tótvázsonyhoz tartozó Kövesgyűrpuszta településrészt is.
A szolgálatokat gyalogosan, az Országos Polgárőr Szövettségtől kapott kerékpárokkal, és a 2015-ben sikeresen megpályázott Suzuki Vitara gépjárművel végezzük.
A felvonulások alkalmával biztosítottuk az érintett kereszteződéseket, a körzeti megbízott segítségével. A közösségi háznál és a kultúrháznál több alkalommal megszervezésre kerülő rendezvényekkor segítettük a biztonságos beparkolást az autósoknak és a fellépők buszainak.
A helyi katolikus- és református temetőre is figyelünk, temetésekkor ügyelünk az autókra, halottak napja alkalmával 4 napon keresztül járőröztünk az esti órákban, a temetőkben.
Rendszeresen együttműködünk a helyi szervezetekkel (tűzoltó, nyugdíjas, német nemzetiségi, ifjúsági, szociális, iskolai, óvodai alapítvány).
Mindenkit szívesen látunk a tagjaink között, aki szeret lovagolni, kerékpározni és szeretné segíteni a település nyugalmának megőrzését. Sőt fontosnak tartjuk, hogy több korosztályból és társadalmi rétegből legyenek tagjaink, ezzel is növelve a munkánk presztízsét és minőségét.
A jövőben is szeretnénk ezt az aktív járőrözést folytatni és a többi civil szervezet programjait ezzel segíteni.
 
Elérhetőségeink:
Sütő Tamás /elnök/
Email: [email protected]