Tótvázsony

Nyári napközi

Nyári Napközi Tótvázsonyban
Alsó és felső tagozatosoknak (1. - 8. osztályból kimaradottaknak)
Június 29. hétfőtől, július 31. péntekig  
Június 26-ig az iskolák gyermekfelügyeletet szerveznek, így addig mi nem tartunk nyári napközit. Ezt követően egyesületünk idén is szervez nyári napközit 5 héten át. 

Jelentkezési lap  (gyermekenként kell 1-1 kitölteni

Szülői Nyilatkozat  (gyermek egészségi állapotáról)
 
 
Nyári Napközi Tótvázsonyban
Alsó és felső tagozatosoknak (1. - 8. osztályból kimaradottaknak)
Június 29. hétfőtől, július 31. péntekig (5 héten át) hétköznapokon 7:45-16:10-ig fogadjuk a gyermekeket. 

 
Részt vehet:
- A tótvázsonyi, kövesgyűrpusztai lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermek (gyermek vagy egyik szülő lakcím kártyája alapján, ekkor mindegy hova jár iskolába).
- Más településen élő gyermek, aki a tótvázsonyi általános iskolába jár (2020. júniusban már itt kap/kapott bizonyítványt).
- Más településen élő gyermek, akinek egyik szülője tótvázsonyi hivatalban, a helyi orvosi rendelőben, a helyi konyhán, szociális ellátásban, postán, helyi boltban vagy a helyi iskolában, óvodában dolgozik.
- A nyári napköziben általunk felkért segítő felnőttek gyermekei.
- Azon gyermekeket tudjuk fogadni, akik most júniusban maradnak ki az 1. - 8. osztály valamelyikéből.

Étkezés: A résztvevő gyerekek reggelit, ebédet, uzsonnát kapnak, ennek árát a részvételi díj tartalmazza.

Programok: A napközi fő célja a gyermekfelügyelet, igyekszünk tartalmasan kitölteni a gyerekek napjait. 

Helyszín: Az általános iskola alsós épülete, udvara, előtte lévő játszótér, ill. kirándulások a környéken. 

Felügyelet: A gyerekekre 4-5 felnőtt segítő felügyel.

Támogatók, partnerek: Iskolai konyha, Általános Iskola, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A program megvalósítását a Tótvázsony Önkormányzata segítette.
 
Részvételi díj: heti 6000 Ft / gyermek.
Az emelkedés oka: A korábbi években nem követtük az áremelkedéseket, inkább más pályázatokon elszámoltuk a hiányzó összeget. Idén drágább lett az iskolai étkezési díj is, pályázati lehetőségeink korlátozottabbak, és a járványhelyzet miatt több kiadásunk is jelentkezett a nyári napközivel kapcsolatban. 
Ételérzékenység, vagy speciális étrend esetén -reggelit, ebédet, uzsonnát hoznak a gyermeknek naponta - a részvételi díj: 1500 Ft/fő/hét. 
Ha adott héten csak egy vagy két napon vesz részt a gyermek, abban az esetben a részvételi díj napi 2500 Ft. Részletfizetésre (június - július és maximum a teljes díj 30%-áig augusztus hónapban) van lehetőség! 
 
Speciális kizáró szabályok:
- Minden héten, mikor a gyermek első napjára jön (heti 1szer), az adott naphoz képest 4 napnál nem régebbi Szülői nyilatkozatot kell a szülőknek kiállítani a gyermek egészségi állapotáról. (postaládájába juttatunk hozzá a jelentkező gyermekek száma és a jelzett hetek száma alapján formanyomtatványt, vagy letölthető innen: http://totvazsonyicivilek.hu/user_files/nyarinapkozi/szlinyilatkozatkesz.pdf )
Ezen Szülői nyilatkozat nélkül a gyermeket nem tudjuk fogadni, akkor sem, ha a hétre már be lett fizetve a részvételi díj. Ezt a Szülői nyilatkozatot a gyermek hozhatja magával az első napra. Orvosi igazolás nem kell! Nem tudjuk hetekre előre kitöltött és előre leadott formában elfogadni.
- Külföldről hazaérkező, és ezért házi karanténra kötelezett családok, családtagok (pl. nyaralás, munkavállalás) esetén a karantén lejártáig a gyermeket nem tudjuk fogadni.
- Magas jelentkezői létszám esetén fenntartjuk a jogot, hogy azon családok gyermekeit nem, vagy a kértnél rövidebb időre fogadjuk, ahol van otthon tartózkodó, napi feladattal járó munkaviszony nélküli szülő egész nap. (ezt a jelentkezés során, előzetesen jelezzük) 
 
Speciális további tudnivalók:
 
- Az országos és a helyi járványhelyzet alapján, a járvány helyi terjedésének valós kockázata esetén fenntartjuk a jogot, hogy a nyári napközit egyik napról a másikra bezárjuk. (ekkor a fel nem használt, de már befizetett részvételi díjat visszaadjuk)
- A gyermekeknek és a rájuk felügyelőknek nem kell maszkot viselni.
- A járványügyi javaslat alapján a Nyári napközis gyermekek a nap jelentős részét a szabadban fogják tölteni, ezért javasolt a gyermekeknek mindennap napsütés elleni sapkát/kendőt viselni és napvédő krémmel bekenni. Eső esetén épületben fogunk tartózkodni. Kullancsok elleni védekezés terén javasoljuk minden este a gyermeket átnézni és az esetleges kullancsot mielőbb eltávolítani. Nem csak kirándulási napokon!
- A helyszín az általános iskola 3 termes, alsós épülete, ahova a kerítésen belülre (udvar és épület), csak az adott napra beiratkozott gyermekek és a rájuk vigyázó felnőttek léphetnek be, szülők, más személyek nem. 
- Minden nap 8:00-ig meg kell érkezni a gyermeknek, és 16:00 óra előtt csak szülői ÍRÁSOS kérés alapján engedjük el. Ha minden nap előbb mehet haza, akkor a jelentkezési lapon jelezze. 

Jelentkezés módja: A Jelentkezési lap törvényes képviselő által kitöltve és aláírva, minden gyermekre külön lapon!
• Jelentkezési lapot talál: 
Jelentkezési lapot talál: 
- Az Önkormányzat udvarában, a Tetőtér bejáratánál kívülre kitett FEHÉR postaláda felett tettünk ki a falra. 
Hívjon minket és postaládájába eljuttatjuk. A jelentkezési laphoz ha kéri, rögtön adhatunk Szülői Nyilatkozatot is!
 
Kitöltött, aláírt eredeti Jelentkezési lap visszajuttatása: 
• A Tótvázsonyi Önkormányzati Hivatal (Magyar utca 101.) udvarába bejöve, a fehér korlátos teraszra feljőve, a Tetőtér bejáratánál kívülre kitett FEHÉR postaládába dobja be kitöltve és aláírva!
• A részvételi díjból gyermekenként legalább 1 heti összeget a jelentkezési határidőig be kell fizetni. A befizetés kizárólag utalással történhet: kérem, az alábbi számlaszámra utaljon: 73200024-11270984 Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület, közleményben írja bele a gyermek nevét és annyit, hogy „nyári napközi”. Az utalásról számlát állítunk ki, melyet eljuttatunk a postaládájába a program végén. Ha az utalás nem megoldható, kérem jelezze, és keresünk más megoldást a befizetésre. 
• Az első hetet követően, az adott hétre leadott jelentkezés pontosítása / visszavonása legkésőbb előtte hét szerda 12 óráig lehetséges!!!
 
Jelentkezési lap visszajuttatásának határideje: június 22. hétfő 17:00

A jelentkezési határidő után való – későbbi hetekre – jelentkezést, csak akkor tudjuk elfogadni, ha az adott héten a csoport létszáma nem éri el 35 főt. 

Nyári napközink hivatalos engedélyekkel rendelkező, a jelenlegi szabályokat betartó, a gyermekek és a felügyelő felnőttek biztonságára fokozottan vigyázó módon kerül megvalósításra.
 
További kérdésekkel fordulhat: munkaidőben Veressné Szabó Adrienn Diánához a 06 88/266-194-es vezetékes számon, illetve a 06 20/4531575-ös mobilszámon.
Szervező Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület 
 
2020-06-03