Tótvázsony

Általános iskola

Padányi Katolikus Iskola Tótvázsonyi Tagiskola
Cím : 8246 Tótvázsony, Iskola u. 1.
Tel: 88/506-760 email: [email protected]
Koronczai Éva
tagintézmény vezető
 
Intézményünk a Veszprémi Érsekség fenntartásában, a Padányi Katolikus Iskola tagintézményeként működik. Jelenleg 128 diák jár hozzánk. Kis létszámú osztályaink családias légkörben működnek.
Az intézményben német nemzetiségi nyelvoktatás folyik, melynek keretében a diákok megismerkednek a magyarországi német kisebbség történelmével, kultúrájával, hagyományaival.
Emelt óraszámban tanulnak németet, s az ügyesek a 8. év végére akár alapfokú nyelvvizsgával is megpróbálkozhatnak. Szakképzett logopédus és fejlesztő pedagógus segíti a tanítók munkáját és foglalkozik a tanulási nehézségekkel küzdő, részképesség zavaros (diszlexiás, diszgráfiás, beszédhibás) gyerekekkel.
Az alsó tagozatos gyerekeknek 16 óráig napközis, a felsősöknek tanulószobás elhelyezést biztosítunk, ahol szakképzett pedagógusok segítenek a felkészülésben. 17 óráig felügyeletet biztosítunk az, azt igénylő tanulók számára. Intézményünk a balatoncsicsói művészeti iskola kihelyezett tagozataként működik Ennek keretében diákjaink harmonikázni, zongorázni tanulhatnak, és megismerkedhetnek a szolfézs alapjaival is.
Uniós forrás segítségével interaktív táblákhoz jutottunk, aminek segítségével érdekesebbé, látványosabbá tehetjük tanóráinkat. Korszerűen felszerelt tornatermünk nemcsak a diákok, hanem a falu lakosai egészségének megőrzését, kikapcsolódását is szolgálja. Sokféle sportolási lehetőség közül lehet választani: foci, röplabda, íjászat, torna, acro-dance, néptánc.
Munkánkat rendszeresen segíti iskolarendőrünk, aki baleset- és bűnmegelőzési foglalkozásokat tart. Védőnőnk minden évben az éves egészségnevelési tervnek megfelelően foglalkozik diákjainkkal. Iskolai szociális segítő is áll a diákok, szülők rendelkezésére.
Iskolánk régi tanítónője, Mohácsi Mihályné segítségével létrehoztuk a Te Jövődért Alapítványt. Az alapítvány célja: A nevelési és oktatási tevékenység tárgyi és személyi feltételeinek javítása, a gyermekek értelmi fejlődésének elősegítése, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásának támogatása, a pedagógusok szakmai fejlesztése tanfolyamokon, képzéseken, szakmai napokon való részvételük támogatása, szakmai könyvek, folyóiratok beszerzése, a tanuló ifjúság és a gyermekek egészségtudatos, környezettudatos gondolkodásának kialakítása, a környezetvédelem és a természetvédelem előmozdítása, a fiatalok és a gyermekek erőszakmentes közösségének létrehozása prevenciós programok szervezésével, a tehetséges gyermekek felkarolása, tehetséggondozás, ösztöndíj létrehozása, a tehetséges gyermekek jutalmazásának támogatása, az iskolaépület állagának megóvása, fejlesztése, felújítása, az iskola eszközrendszerének fejlesztése, állagának megóvása.
Az alapítvány adószáma: 18207972-1-19, melyre 1%-os SZJA felajánlásokat is szeretettel fogadunk. Iskolánkban főzőkonyha üzemel. Igény szerint tízórait és uzsonnát is biztosítunk a gyermekeknek. Szeretettel várjuk leendő tanulóinkat, köszönjük a bizalmat!
 
Koronczai Éva
tagintézmény vezető
 
 
 
Iskolai Szülői Munkaközösség
 
  Tagjaink évek óta fáradhatatlanul munkálkodnak iskolánk és gyermekeink életének színesebbé tételén. Az évenkénti szülői hozzájárulások mellett igyekszünk jelen lenni a falu főbb rendezvényein is, mint például a Szüreti felvonuláson vagy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Adventi Vásáron, ahol együtt főzünk, és az elkészített étel és forró italok árusításával igyekszünk gyarapítani a gyerekekre fordítható összeget. Szeptemberben, az évnyitón a hagyománynak megfelelően elsőseinket Schultüte-vel köszöntjük, egyéni csomagokkal és osztályoknak / tanszobának szánt játékpakkokkal besegítünk a Mikulásnak is, valamint támogatunk egyes iskolai rendezvényeket (színházba utaztatás, házi versenyek díjazása). A második félévben a farsangi jótékonysági süteményvásár lebonyolításában vállalunk szerepet, valamint könyvutalványokkal és mozijegyekkel járulunk hozzá a tombolához. Júniusban pedagógusnap alkalmából köszöntjük az iskola tanárait, a tanév záróakkordjaként pedig, az utolsó tanítási napon megrendezzük a tanulók körében igen népszerű gyereknapi akadályversenyt.
 
Molnárné Sárközi Zsuzsanna………..06 70/370-2054
Steierlein-Virth Anita ………………......06 20/361-9721