Tótvázsony

Iskola felújítás

Projektcím:
Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskola és Általános Iskola Energetikai Korszerűsítése
 
Projekt kód: KEOP-5.7.0/15-2015-0187 
 
Kedvezményezett: Tótvázsony Község Önkormányzata
                    8246 Tótvázsony, Magyar utca 101. 
 
Projekt összköltsége: 69 876 228 Ft
 
Kivitelező: "AVÉP" Ajkai Építőipari Kft.
            8400 Ajka, Szent I. utca 1/A. 
 
Kivitelezési határidő: 2015. december 10.
 
 
Projektkezdet:
 
Megkezdődött a Tótvázsonyi Általános Iskola energetikai korszerűsítése „PADÁNYI BÍRÓ MÁRTON RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE”
 
Tótvázsony Község Önkormányzata a KEOP-5.7.0/15-2015-0187 azonosító számú pályázat beadásával 69 876 228 forint támogatást nyert el, mely forrásból november hónap elején megkezdődtek az általános iskola energetikai felújításának kivitelezési munkálatai.
A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, valósul meg. A kivitelezési munkálatok megkezdését követően feszített ütemtervet kell megvalósítani a közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozónak, hiszen a projektet nemcsak fizikailag, hanem pénzügyileg is zárni kell 2015. december 31. napjáig. Nagy kihívás ez kivitelezői és megrendelői oldalról egyaránt, hiszen a projektzárást tekintettel arra, hogy a forrás a korábbi támogatási időszakból (ún. „EU 2017-2013”) biztosított nem lehet kitolni, halasztani.
A beruházás megvalósításával Tótvázsony település egy régi álmot tud megvalósítani, hiszen több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír a felújítás. Egyrészről az iskola az egyetlen középület a településen, amit még nem sikerült valamilyen formában felújítani, másrészt nagyon rá is fér az épületre a felújítás nem csak esztétikai szempontból, de a fenntarthatóság és a használhatóság miatt is.
Az Önkormányzatnak jelentős összegbe került az iskolaépület fűtési költsége, és az ott folyó munka miatt is fontos, a tanulók és a pedagógusok komfortérzetének javítása. Az építési munkákat az AVÉP Kft. végzi. A munkaterület átadása 2015. november 9-én történt meg.
 
A sajtóközlemény innen letölthető.
 
Tótvázsony Község Önkormányzata
8246 Tótvázsony, Magyar u. 101.